Най-често използваните пароли

Според проучване поръчано от Kasperky Lab, 34% от потребителите използват несигурни пароли, като по този начин стават уязвими и дават достъп до всичките си данни. Примери за слаби пароли са роджената дата, фамилията, името на домашния любимец.

Голяма част от хората мислят, че тази информация е достъпна само за членовете на семейството, но това далеч не е така. В ерата на социалните мрежи, намирането на лична информация е доста лесно.

Запомнянето на вашите пароли съшо може да изиграе лоша шега. Ако решите да запомняте вашите пароли, вие инстинктивно ще измисляте запомнящи се пароли, които могат да се окажат слаби пароли. Другото до което води запомнянето на пароли е използването на една и съща парола за всичките ви регистрации.

Погрешно е и записването на паролите на лист хартия, който потребителите поставят на монитора.

Често срещан трик за създаване на пароли е да се използва модела на лаптопа или на монитора. Този метод все още не се смята за лесно предсказуем.

Една голяма част от потребителите изобщо не осъзнават риска от това да се използват лесни пароли и ставайки лесна мишена за хакерски атаки.

В света Източна Европа Северна Америка Латинска Америка
Вашият рожден ден 17 8 7 8
Вашият тел. номер 10 2 4 4
Фамилия 10 2 4 3
Име на дом. любимец 9 8 14 6
123456
(или подобни)
8 3 4 7
„Password“ 5 3 4 5
Нито една от горните 58 70 65 65
Не знам 8 11 11 11